Maailmanlaajuinen kestävän kehityksen kannattajajärjestö Zeitgeist-liike toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi vuosittaiseen tapahtumaamme Tampereelle!

  • Mitä? Zeitgeist-liike järjestää ympäri maailmaa kahdeksatta kertaa vuosittaisen ”Zeitgeist-päivänsä”. Tänä vuonna päätapahtuma on Ateenassa Kreikassa, ja Suomen sisartapahtuma järjestetään Tampereella! Päivän tavoite on lisätä tietoisuutta ihmiskunnan potentiaalista luoda kestävämpi tulevaisuus, ja antaa ihmisille mahdollisuus tutustua Liikkeeseen.

 

  • Milloin? Lauantaina 19.3. klo 13:00-18:00 (& yhdessä iltaa viettämään)Lisäksi tapahtuman ja ruokatauon jälkeen voimme pitää avoimen ideointi- & visiointi tuokion kaikkien kiinnostuneiden kesken!

 

  • Missä? Tampereen Hervannassa: Elokuvatetteri Cinola, Lindforsinkatu 3, 33720 Tampere. (Iso sali, 188 paikkaa)

 

  • Ohjelma: Ohjelmassa tulee olemaan puheita, suomennettuja videoita liikkeen uusimmista materiaaleista ja mahdollisuus keskustella liikkeen käsittelemistä aiheista!

 

  1. Tapio Tuohimetsä (TZM Suomi) – Tarkastelussa Z-liikkeen ajattelutapa.
  2. Ensimmäinen vieraspuhuja: Aki Airomaa (Robotistit ry) – Robotiikan rooli yhteiskunnassamme.

► Video [15 min]. & 30 min tauko.

  1. Lauri Tommilammi (TZM Suomi) – Vapaaehtoistyö ja sen merkitys ajassamme.
  2. Toinen vieraspuhuja: Jessu Ingalill – Vuorovaikutuksen vaikutuksista näkemyksiimme.

► Video [25 min].

► Lopetusvideo [5 min].

  1. Kysymyksiä ja vastauksia -osio!

 


Tapio Tuohimetsä aloittaa päivän tarkastelemalla Zeitgeist-liikkeen ratkaisuja havaitsemiimme yhteiskunnallis-taloudellisiin ongelmiin. Nämä ratkaisut juontuvat siitä potentiaalista, jonka tiedämme ihmiskunnalla olevan teknologisesti, mutta kuinka kehittynyttä tekonologiamme oikeasti on? Tästä puolestaan kertoo Aki Airomäki Robotistit ry:stä. Hän käy läpi robotiikan kehitystä ja kehityksen nopeutta nykyajassa, sekä robotiikan tulevaisuuden näkymiä ja mahdollisia vaikutuksia yhteiskuntarakenteeseemme.

Videon ja tauon jälkeen kolmas puhujamme Lauri Tommilammi pitää lyhyen puheen vapaaehtoistyön roolista muutoksen helpottajana ja voimistajana. Vuorovaikutusmenetelmät ovat tiiviissä yhteydessä kansalaisvaikuttamisen kanssa ja Laurin puhetta syventääkin toinen vieraspuhujamme Jessu Ingalill, joka puhuu niistä oivalluksista ja maailmankuvan muutoksista, joita erilaisten vuorovaikutuskeinojen oppiminen voi tuoda mukanaan.

Mahtava, mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä tapahtuma siis tulossa!

 


 

  • Hinta? Tapahtuma on ilmainen. Voit kuitenkin osallistua tilavuokran, jaettavien materiaalien ja mainostamisen kustannuksiin vapaaehtoisesti. Lisätietoja fb-tapahtumassa. - Tilavuokra on 120€ (8 tuntia) ja muut kulut tarkentuvat myöhemmin. - Pidämme budjettimme julkisena, jotta kaikki tietävät paljonko tapahtuman kuluista on katettu. Tapahtuma on voittoa tavoittelematon, ja kaikki kulujen yli menevä raha käytetään julisteiden, banderollien ja jaettavan materiaalin tuottamiseen, joita voimme jakaa ja käyttää tässä ja tulevissa tapahtumissa.

 

Katso myös:

 

[divider type=”thin” spacing=”10”]

 

TAPAHTUMA FACEBOOKISSA: https://www.facebook.com/events/1521334351506037

 

Z-day-2016-Tampere-poster